Damascus Kültür Tuğlası

Tek bir sonuç gösteriliyor

Stokta

Damascus Ambra

Orijinal fiyat: 531,79₺.Şu andaki fiyat: 453,58₺.

Kültür Tuğlası DAMASCUS hakkında

Ürün Açıklaması : Damascus Kültür Tuğlası gerçek tuğlalara kıyasla çok daha hafif olması ve maliyet, işçilik açısından daha uygun olması, 50 yıl sınırlı ürün garantisi, uzun yıllar boyunca renklerini koruması, sıcak – soğuk ısı yalıtımı özelliğine sahip olması sebebiyle iç dekorasyon ve dış cephe kaplama, ev dekorasyonu, ofis dekorasyonu, yatak odası dekorasyonu, şömine ve bacalarınızın akustik görünüm sağlaması sebebiyle bir çok alanda tercih edilen dekoratif tuğla duvar kaplama, duvar dekorasyon ürünüdür.

Kültür Tuğlası Özellikleri :


1 metrekare ağırlığı ortalama 20 ila 25 kilogram arasında değişmektedir. İçerdiği Pomza (bims) kumu; ses yalıtımı ve ısı yalıtımı sağlamaktadır. Damascus Kültür Tuğlası yanıcı veya parlayıcı özelliğe sahip olmadığından bütün yaşam alanlarınızda kullanılması güvenlidir. İnsan sağlığına zararı sıfırdır. Yapısındaki yüksek mukavemetli çimento sayesinde, kültür tuğlaları dış kuvvetlere karşı son derece dayanıklıdır. Kültür tuğlalarının kalınlıkları dokusuna göre 1 cm ila 2,5 cm arasında değişmektedir. Kalınlık sebebiyle dekorasyon yapılacak alan kaybı yok denecek kadar azdır.
Not: Her Kültür Tuğlası modeli için özel olarak üretilmiş köşe taşları bulunmaktadır.

 

Gereken Malzemeler:

Mala, derz malası, çıta veya çırpı ipi, plastik derz artısı, derz pompası ya da ders poşeti, spiral taş motoru, harç karmak için gerekli kap (harç teknesi – el arabası – harç kovası)

 

Kültür Tuğlası Uygulamadan Önce Yüzey Hazırlığı:

*** Kültür tuğlası ; betonarme perde, kaba inşaat, kolon, kiriş, delikli tuğla, dolgu tuğla, ytong ( gaz beton ) gibi sert ( rijit ) yüzeylere sahip, yapısı sağlam hemen her yüzeye uygulanabilir. Yüzeydeki birden fazla kat boya, rutubet, yalıtım malzemesi parçaları, kir, yağ, toz, kabarma, ufalanabilen sıva artıkları gibi yapışma işlemini olumsuz etki edecek durumlar varsa ortadan kaldırılmalıdır. Geniş yüzeylerde duvarlar kazınmalı ya da yeniden sıva uygulanarak zemin uygulamaya hazır hale getirilmelidir. Alçıpan yüzeylerin derz bandı ile ya da fileli sıva yapılması gerekir.

* Uygulama yapılacak duvar rutubetli ise, duvar gövde ve yüzeyleri mutlaka kurutulmalıdır.

Uygulama Esnasında Duvarların Korunması :

*** Dekoratif kültür tuğlalası uygulaması esnasında ve uygulama sonrası özellikle belirtmek gerekirse ilk gün kullanılan derz yapıştırıcının etkileşime geçerek yeterli mukavemet kazanması için yağmur suyu, inşaat atık suyu gibi sıvılardan, aşırı sıcak, aşırı güneş ışığına maruz kalma, aşırı soğuk, don olaylarından korunmalıdır. Uygulamanın üzerine, kültür tuğlası ile arada boşluk kalacak şekilde branda türü naylon örtülen örtülmesi tavsiye edilir.

Dekoratif  Tuğla Uygulaması Esnasında Stabil Hava Koşulları, Temizlik ve Dikkat Edilmesi Gereken Diğer Hususlar:

*** Kültür tuğlası uygulaması +4 santigrat derecenin yapılmamalıdır.

*** Soğuk kış mevsiminde yapılması planlanan kültür tuğlası uygulaması don olay görülen bölgelerde yapıştırıcının mukavemet kazanma süresi uzayacağından derz dolgu işlemi 1 veya 2 gün sonra yapılmalıdır. Bu süreçte derz araları açık kalacağı için, dekoratif tuğla duvar kaplama uygulaması yapılan yüzeyi yağış ve soğuktan korumak için üzeri branda veya naylon türevi örtüler ile örtülerek korunmalıdır.

*** Yaz aylarında sıcak havada yapılacak kültür tuğlası uygulamasında, tuğlalar yapıştırıcının hızlı kuruyabileceği ve mukavemetini kaybedeceği göz önünde bulundurularak duvar kaplama yapılacak tuğlalar nemlendirilmelidir. ( Pratik olarak uygulamadan önce tuğlaları temiz su dolu bir kap içerisine batır-çıkar yapılması yeterli olmaktadır. )

***Kültür tuğlalarının fırınlanması esnasında içeriğinde toprağın yapısının farklılık göstermesi sebebiyle, tuğlalarda renk tonları küçük oranlarda farklılık gösterebilir. Dekoratif tuğla duvar kaplama, kültür tuğlası uygulaması esnasında ton farklılıklarının önlenmesi için farklı kutulardan tuğla kaplama alınıp, renk uyumu gözetilerek karma uygulama yapılmalıdır.

*** Uygulama sırasında yapıştırma harcının ve dolgu malzemesinin tuğla yüzeyine bulaştırılmamasına özen gösterilmelidir.

Dekoratif  Tuğlaların Uygulaması ve Derz Seçenekleri:

* Tuğla yüzeyine malzeme bulaştığında, bulaşan malzemelerin kuruması beklenmeli ve kuruduktan sonra plastik sert bir fırça veya tel fırçası ile temizlenmelidir.,

* Çok kirli yüzeyler için özel bileşimli Yüzey Temizleyicisi kullanılmalıdır.

* Uygulamadan sonra tuğla yüzeyine boya, vernik, sirke, tuz ruhu v. b. malzemeler sürülmemelidir.

Dekoratif  Kültür Tuğla uygulamalarında tavsiye edilen sertifikalı usta ekipleriyle çalışılmalıdır.

Kültür Tuğlası Uygulaması Nasıl Yapılır ?

* Yukarıdaki esaslara göre yüzey hazırlanır.

* Yapıştırıcı malzeme kullanım koşullarına uygun olarak hazırlanır.

* Yapıştırıcı, yüzeye 8 – 10 mm taraklı mala ile uygulanır.

* El Yapımı tuğla arka yüzüne bir miktar özel DekorArt Tuğla Yapıştırıcısı sürülerek metal çıta, ip, plastik derz artısı ya da kama yardımı ile 1 cm derzli olarak yüzeye düzgünce yapıştırılır.

* Örüm işlemi yapılırken, yatay ve düşey derzlerin terazide ve şakülünde olmalarına özen gösterilir.

* Yapıştırıcı kuruduktan sonra ( 24 saat ) çıtalar alınmalı ve derz dolgusuna geçilmelidir.

* El Yapımı tuğlaları için kullanılacak olan derz, özel DekorArt Derz Dolgusu tercih edilerek, minimum 10 mm genişlikte uygulanabilmektedir.

* Derz dolgusu, derz tabancası yardımıyla tuğla yüzeyine bulaştırılmadan uygulanmalıdır.

* Derz dolgusu, ele yapışmayacak kadar kuruyunca derz malası yardımıyla şekillendirilmelidir.

Back to Top